Martingale strategie

martingale strategieBij roulette kan je gebruik maken van een aantal bekende strategieën. Die bieden je een logisch systeem van inzetten, waardoor je kansen op winst omhoog gaan. Eén van de bekendste strategieën is de Martingale strategie. Bij deze strategie zet je telkens wanneer je verliest een dubbele inzet in. Dit is een strategie met redelijk veel risico, maar een mooie pay-off als je wint. Lees hier over de ins en outs van het Martingale systeem.

Wat is het idee achter het Martingale systeem?

Je zet bij het Martingale systeem telkens in om een 50/50 kans. Volgens de wet van de grote getallen is de kans dat je na een paar rondes wint, zeer groot. Het Martingale systeem laat je bij elke ronde telkens meer geld inzetten. Zodra je wint, is je winst zo groot, dat hij alle voorgaande (verliezende) inzetten vergoedt.

Spelverloop

Bij deze strategie speel je meerdere rondes roulette.

Hoe zet je in?

Je gaat gokken op 50/50 kansen. Dat kan betekenen dat je inzet op rood of zwart, hoog of laag, even of oneven. Ook inzetten op de grote serie (voisins du zero) of de kleine serie is mogelijk. De kans is daarbij niet precies 50%, maar lijkt daar voldoende op om met dit systeem gebruikt te kunnen worden. Kies dus voor een bepaalde inzet: laten we zwart als voorbeeld nemen. Je zet één euro in op zwart. Wat je nu nodig hebt, is een flink saldo, geduld, en stalen zenuwen.

Wacht op de winst

winstVerlies je de ronde omdat er een rood getal wordt geworpen? Dat geeft niks. In theorie zou je binnen een paar rondes een keer moeten winnen. Dat kunnen we narekenen:

  • Statistisch gezien is de kans dat je de eerste beurt verliest 50%.
  • De kans dat je óók de tweede beurt verliest is 50% x 50% = 25%.
  • De kans dat je óók de derde beurt verliest is  50% x 50% x 50% = 12,5%.
  • …De kans dat je alle beurten, inclusief de zesde verliest, is 1,56%.

Heel kort door de bocht: het is bijna onmogelijk dat je een serie van zes rondes achter elkaar verliest. Hoe zorg je nou dat je, zodra je wél wint, voldoende geld binnenhaalt om al die verloren beurten goed te maken?

Verdubbel je inzet

Winst maken doe je bij het Martingale systeem door telkens je inzet te verdubbelen. Op die manier verdien je bij winst genoeg om alle voorgaande inzetten terug te krijgen. Zo stijgt je inzet van 1 euro naar 2 euro. Daarna naar 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024 euro. Let erop dat de laatste inzetten behoorlijke bedragen nodig hebben.

Hoeveel winst heb je gemaakt?

Als je wint heb je dus alle voorgaande inzetten terug verdiend. Én je maakt ook nog extra winst. Stel je wint al na drie beurten (veel realistischer dan het voorbeeld hierboven). Je bent begonnen met 1 euro op zwart te zetten. De tweede beurt zette je 2 euro in. De derde beurt 4 euro, en toen werd er zwart geworpen. Je krijgt je laatste inzet terug, plus het dubbele: je hebt nu 8 euro. In totaal heb je ingezet: 4 + 2 + 1 euro, dus 7 euro. Je hebt 1 euro winst, 25% van je laatste inzet dus. Dat is een mooi bedrag! En die winstmarge van 25% van je laatste inzet geldt voor elke inzet in het Martingale systeem.  Nu kan je het systeem overnieuw starten, met je oorspronkelijke inzet. Of meer natuurlijk, als je de smaak te pakken hebt.

De risico’s van het Martingale systeem

risico strategieIs het Martingale systeem dan de ultieme manier om winst uit een avondje roulette te halen? Niet te vroeg juichen. Je zag hierboven al bedragen die je waarschijnlijk met je oren deden klapperen. Het is onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk, dat je na zeven of worpen nog steeds niet hebt gewonnen. Omdat je je inzet telkens hebt verdubbeld, moet je nu bijvoorbeeld 500 euro inzetten. De volgende ronde 1000. De ronde daarna 2000. En dan kan één van de volgende twee dingen gebeuren. Óf je raakt door je saldo heen, en je kunt dus niet verder spelen en je verliezen goedmaken. Óf je de inzet die je moet maken is hoger dan de limiet die het casino stelt. In allebei de gevallen heb je waarschijnlijk best een probleem.

Strategieën die op het Martingale systeem lijken

Er zijn strategieën die op het Martingale systeem lijken, maar minder risico met zich meebrengen of anders werken.

  • Douzaines – een strategie waarbij je niet inzet op een 50/50 kans, maar op een 1/3 kans. Meestal zet je in op één van de drie dozijnen van getallen. Elke keer dat je verliest, verhoog je inzet met 50%. Zo kan je langer doorspelen en meer rondjes meedoen voordat je inzet riskant hoog wordt. De winstmarge is groter, dus dat compenseert voor de lagere inzetten.
  • Fibonacci – een strategie die nog veiliger is. Je verhoogt je inzet volgens een bepaalde natuurlijke getallenreeks.
disclaimer
€250 + 100 FS